Regionale expertise
Snelle respons
Persoonlijke aandacht
Regionale expertise
Snelle respons
Persoonlijke aandacht

De impact van corona op de logistieke sector

april 25, 2024

Nu de meeste maatregelen inmiddels zijn opgeheven, blikken we terug en kijken we welke impact corona heeft (gehad) op de logistieke sector. Als uitzendbureau in Ede hebben we altijd veel logistieke vacatures. Daarom vertellen we je graag wat wij hebben ervaren tijdens de coronacrisis. 

Gevolgen van corona

Veel bedrijven moesten soms maandenlang wachten op hun goederen uit China. Dit had meerdere oorzaken. Allereerst ging de hele wereld in lockdown, waaronder ook China. Mensen moesten thuisblijven en bedrijven konden niet op volle toeren draaien. De meeste goederen werden ook nog eens per boot vervoerd, waardoor vrijwel alles vertraging had. In de omgeving van Ede hebben we hier ook de effecten van gemerkt. Zo was bijvoorbeeld de toeleverstroom van voorraden niet constant, waardoor we enorme pieken ervaarden. 

De transportsector 

Opvallend is dat ondanks de grote impact van het coronavirus op de wereldwijde logistiek, de transportsector redelijk stabiel is gebleven in Nederland. Volgens de Rabobank komt dat, omdat Nederlandse logistieke bedrijven zich voornamelijk gefocust zijn op Nederland. Door fusies van grote bedrijven en uitstekend management zijn deze bedrijven beter bestand tegen een crisis. Hierdoor hebben wij als uitzendbureau gemerkt dat de vraag naar bijvoorbeeld chauffeurs en bezorgers op hetzelfde niveau is gebleven en in de omgeving van Ede zelfs toegenomen. Volgens een rapport van de Rabobank zullen de lonen en arbeidsvoorwaarden van chauffeurs de komende jaren stijgen. 

Goed management maakt het verschil

In een sector waar iedereen onder dezelfde CAO valt en er een tekort is aan personeel, wordt het verschil gemaakt in waarop een organisatie wordt georganiseerd. Dus goed management. Als uitzendkracht wil je aan de slag bij een leuk en goed georganiseerd bedrijf. Een bedrijf waar serieus met veiligheidsregels wordt omgegaan, goed wordt gepland en waar je werkt in een leuk en gezellig team. Ook de kwaliteit van het management neemt over het algemeen toe als de organisatie groeit. Als uitzendbureau weten we hoe belangrijk goed management is binnen de logistiek en merken wij hier grote verschillen in. 

Werken bij Uitzendbureau Joetoe

Uitzendbureau JoeToe is ontstaan uit vriendschap en dit willen we graag door vertalen naar onze dienstverlening. We doen ons best om voor jou geschikte vacatures te vinden. We schetsen een profiel en hebben intensief en flexibel contact. Werk je met ons samen? Dan kan je volgende week nog aan de slag!