Werken in de logistiek

Kom werken bij uitzendbureau JoeToe!

Logistieke vacatures

Werken in de logistiek. Klinkt leuk, maar wat houdt het precies in? Als uitzendbureau in Ede weten we dat maar al te goed. De logistiek is een breed begrip en is veel meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Logistiek is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het inkopen tot het uiteindelijk afleveren bij de klant. 

Deze goederenstroom – ook wel supply chain genoemd – zien we als een logistieke ketting. Deze ketting begint bijvoorbeeld als jij op de website van CoolBlue de nieuwste koptelefoon besteld. Tijdens dit gehele proces is het van groot belang dat alle schakels aan deze ketting optimaal samenwerken. Je kan je voorstellen dat dit in de huidige tijd waarin bestellingen soms nog op dezelfde dag worden bezorgd, belangrijker dan ooit is. Een goede samenwerking staat dus centraal. 

Samenvattend en eenvoudig gezegd is logistiek iets van A naar B brengen. Maar zo simpel is dat nog niet. Er komt veel meer bij kijken dan je misschien dacht. Orders picken valt dus onder logistiek, maar wat dacht je van het plannen van alle medewerkers die in een magazijn rondlopen? En wat dacht je van de bezorger die jouw pakketjes aflevert? 

Er zijn veel vacatures in de logistiek zoals chauffeur C/CE en magazijnmedewerker. Maar welke functies vallen er nog meer onder deze verzamelterm? Er zijn veel logistieke vacatures in de omgeving van Ede. De meest voorkomende logistieke vacatures in de omgeving van Ede lichten we graag toe.  

Magazijnmedewerker

De functie magazijnmedewerker zal per bedrijf nogal verschillen. Je zal misschien bestellingen gaan inpakken of orders gaan verzamelen. Verder kan het zijn dat je producten gaat inscannen of de administratie gaat bijhouden. Ook kan het zijn dat je je gaat bezighouden met retourneren.  

Heftruckchauffeur

Als heftruckchauffeur in de omgeving van Ede zal je verantwoordelijk worden voor het juist in- en uitladen van vrachten. Doordat je de heftruck volledig onder controle hebt weet jij met precisie en de juiste snelheid de producten op de juiste plek te plaatsen. Verder zal je collega’s op de werkvloer ondersteunen waar nodig.  

Orderpicker

Bliep, bliep! Als orderpicker in Ede verzamel jij de orders in het magazijn. Hoe je dit doet varieert per bedrijf. De ene organisatie doet het met bestellijsten, terwijl andere dit meer geautomatiseerd met een voice picking systeem of scanapparaat doen. Verder bewaak je de kwaliteit van de producten en help je met bijvoorbeeld het lossen van vrachten. 

Koerier/bezorger

Altijd al het Nederlandse wegennet uit je hoofd willen kennen? Als bezorger zorg je dat de pakketten op tijd bij de klant thuis worden bezorgd en sta je direct met de klant in contact. Jij bent de laatste schakel in de supply chain! Bovendien een van de belangrijkste, want jij speelt een belangrijke rol bij de klantbeleving. Wanneer je als koerier in de omgeving van Ede aan de slag gaat, heb je de ideale centrale ligging in Nederland als thuisvoordeel. 

Logistiek medewerker

Ben jij een echte alleskunner? Dan is een functie als logistieke medewerker wel iets voor jou. Je werk zal variërend zijn van goederen verplaatsen in het magazijn, naar goederen inladen tot het inspringen bij het orderpicken of inpakken. Je bent als logistiek medewerker een cruciale schakel in het magazijn. 

Planner

De logistieke ketting is soms best een ingewikkeld proces. Om dit in goede banen te leiden is de planning cruciaal. Als planner in de omgeving Ede zorg je ervoor dat de supply chain (goederenstroom) onverstoord blijft doorlopen. Heb jij oog voor organiseren en laat je je niet snel gek maken? Dan is een functie als planner waarschijnlijk wel iets voor jou. 

Logistiek manager

Is efficiëntie een woord waar jij warm van wordt? Als logistiek manager zorg jij ervoor dat de teams binnen de organisatie optimaal op elkaar aansluiten en zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Verder bewaak jij de kwaliteit en klanttevredenheid. Ook vertegenwoordig je (deels) de logistiek van het bedrijf. 

Wat ga ik verdienen in de logistiek in de omgeving van Ede? Als magazijnmedewerker zal je tussen de € 1.750 en € 2.000 gaan verdienen op basis van een fulltimedienstverband. Als logistiek medewerker fluctueert het salaris tussen de € 1.350 en € 2.200 voor hetzelfde aantal uren. Tot slot verdient een chauffeur in de logistiek tussen de € 1.600 en € 2.300, ook op basis van een fulltimedienstverband. 

Er zijn wel een aantal eigenschappen die je nodig zal hebben om te werken in de logistiek. Werken in de logistiek is namelijk zorgvuldig werk. Bovendien zorgen fouten voor vertraging in de goederenstroom. Dus alles moet in de puntjes gepland en geregeld worden. Ook moet je fysiek wel tegen een klein stootje kunnen. Verder is een beetje enthousiasme niet overbodig. Zo ga jij knallend je nieuwe baan in! 

Werk zoeken kan best lastig zijn. Weet je niet welke baan precies bij jou past? Of zie je jouw droomvacature er niet tussen staan? Geen zorgen! Maak binnen een minuut een profiel aan waarin je jouw wensen aan ons doorgeeft. Wanneer we een geschikte vacature hebben sturen we je een email of bellen we je even. Maak jouw profiel aan!

Geen vakgebied is zo precies als logistiek? Los jij binnenkort boodschappen in het magazijn van de Albert Heijn, sorteer jij de pakketjes van Bol of ga jij de voorraden beheren voor Kruidvat? Niks is te gek! Bekijk onze meest recente logistieke vacatures

Benieuwd naar het werken in een van onze andere sectoren? Andere bekeken ook vacatures in deze sectoren:

Ik zoek werk

Vacatures Logistiek medewerker vriescel checklist

Ik zoek personeel

Contact Heftruck in magazijn