Regionale expertise
Snelle respons
Persoonlijke aandacht
Regionale expertise
Snelle respons
Persoonlijke aandacht

Werken voor uitzendbureau JoeToe: hoe werkt dat?

mei 6, 2024

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan kom je hoogstwaarschijnlijk al gauw vacatures tegen via een uitzendbureau. Soms gebeurt dit ook niet. Dan gaat de sollicitatieprocedure direct via het bedrijf met vaak de HR-afdeling. Wanneer je via een uitzendbureau gaat solliciteren en werken, dan werkt het net even iets anders. We vertellen het je in deze blog. 

Waarom een uitzendbureau?

Het komt steeds meer voor dat bedrijven het zoeken naar een geschikte medewerker wordt uitbesteed aan een uitzendbureau. Logisch vinden wij, want dit neemt nou eenmaal veel tijd in beslag. Zeker als je een geschikte kandidaat wil vinden. Bovendien regelen wij als uitzendbureau naast het werving- en selectieproces, ook zaken zoals het contract en uitbetaling van het salaris. Op deze manier heeft de werkgever een stuk minder zorgen, verantwoordelijkheden en risico’s. 

Hoe werkt het voor de werknemer dan? 

Als je een vacature tegenkomt op onze website, dan kan je daar onderaan de vacature op solliciteren. Zo kan je jouw motivatiebrief samen met curriculum vitae (CV) uploaden. Vervolgens komt jouw sollicitatie bij ons binnen. Wij zullen je zo snel mogelijk proberen te bellen, nadat we hebben gekeken of jij een geschikte kandidaat bent. Ben je een geschikte kandidaat? Dan zullen we naast een kennismakingsgesprek ook het sollicitatiegesprek inplannen met de opdrachtgever. Ben je niet de geschikte kandidaat? Dan willen we graag alsnog kennis met je maken, zodat we gericht voor jou kunnen gaan zoeken. 

Na afloop van het sollicitatiegesprek zal jij binnen week te horen krijgen of je het bent geworden. Wanneer er besloten is dat jij aan de slag mag, dan regelen wij het contract en zaken die daarin opgenomen moeten worden. Hierin ga je dus een samenwerkingsovereenkomst aan met Uitzendbureau JoeToe en niet direct met het bedrijf. Je kan zo kort met ons schakelen als je bijvoorbeeld vragen hebt over de rechten en plichten die je hebt. Ook zorgen wij dat je salaris iedere week of maand netjes op tijd wordt betaald. 

Merk je na een periode dat deze functie eigenlijk helemaal niks voor jou is? Geen probleem. Doordat we regelmatig contact hebben met jou, maar ook met het bedrijf, kunnen we je goed helpen bij het zoeken naar een eventuele volgende baan. Bovendien werk je in fasecontracten, waardoor je niet direct vastzit aan de werkgever en ben je flexibeler.  

Uitzendbureau JoeToe in Ede

Uitzendbureau JoeToe vertaald vriendschap naar haar dienstverlening. We doen ons best om voor jou dé geschikte vacatures te vinden. Zo schetsen we een profiel en hebben we intensief en flexibel contact. Samenwerken? Dan kan je volgende week nog aan de slag!