Regionale expertise
Snelle respons
Persoonlijke aandacht
Regionale expertise
Snelle respons
Persoonlijke aandacht

Wat doet een logistiek medewerker?

april 25, 2024

Als logistiek medewerker houd je je bezig met de zogenaamde supply chain, ook wel de goederenstroom in de logistieke ketting. Als uitzendbureau in de omgeving Ede weten we alles over de logistiek en hebben we een groot aantal logistieke vacatures. We vertellen je graag waar een logistiek medewerker zich mee bezighoudt. 

Samenwerken staat voorop

Deze logistieke ketting begint bijvoorbeeld op de website van Bol, wanneer jij hier een bordspel besteld. Tijdens het hele proces is het belangrijk dat alle schakels aan deze ketting optimaal samenwerken. Wanneer dat niet gebeurt, dan krijg jij je pakketje te laat bezorgd. Een goede samenwerking staat dus centraal; dit vertaalt zich door naar de werkvloer. De logistiek is een van de branches waar het meeste wordt samengewerkt. Als logistieke medewerker ben jij dus een echte teamspeler. 

Als je heel eenvoudig kijkt is logistiek iets van A naar B brengen. Zo simpel als dat klinkt is dat nog niet. Er komt veel meer bij kijken dan je misschien dacht. Alleen al in het magazijn zijn er meer dan genoeg dingen te doen. Zo zijn in een magazijn altijd veel orderpickers aan het werk, maar ook het inpakken van vrachtwagens en bussen wordt gedaan door deze medewerkers. En wat dacht je van het plannen van al die shifts? 

Zorgvuldig werken  

Je kan je voorstellen dat wanneer één schakel in de logistieke ketting het af laat weten, dat de goederenstroom vertraging oploopt. Het is daarom heel belangrijk dat fouten worden voorkomen. Zorgvuldig werken is daarom een belangrijk onderdeel van het werken in de logistiek. Daarnaast moet het proces natuurlijk tot in de puntjes geregeld en gepland zijn. Bovendien moet je als je gaat werken in de logistiek wel tegen een stootje kunnen. 

Zeven populairste vacatures in de logistiek

  1. Magazijnmedewerker
  2. Heftruckchauffeur
  3. Orderpicker
  4. Koerier/bezorger
  5. Logistiek medewerker
  6. Planner
  7. Logistiek manager

Werken bij Uitzendbureau Joetoe

Bij uitzendbureau JoeToe vinden we dat je met plezier moet werken. We doen er alles aan om vacatures voor je te vinden die voor jou zijn gemaakt. Dit doen we onder andere door een profiel voor jou te schetsen. We zijn flexibel en weten van aanpakken. Wil jij begin volgende week nog aan het werk? Dan regelen we dat voor je!