Is werken in de zorg wat voor mij?

Wat er bij het werken in de zorg komt kijken en wat je kan verwachten

30 oktober 2021 Vacatures in de zorg

Als je aan de slag gaat als medewerker in de zorg, komt er redelijk wat kijken. Maar wat komt er allemaal kijken bij het werken in de zorg? Wij hebben veel vacatures in de zorg in de omgeving van Ede en merken dat hier veel vraag is naar goed personeel. Om te kijken of de zorg wat voor jou is, vertellen we je in deze blog over wat er allemaal komt kijken bij het werken in de zorg. Het is namelijk best lastig om dit overzichtelijk te hebben.

Gericht op anderen

In de zorg en welzijn is er voor iedereen wel een passende baan te vinden. Zelfs als je in een andere sector hebt gewerkt. Er zijn veel verschillende beroepen in de zorg. Daarom is het goed te ondervinden welk beroep echt iets voor jou is. Wat al deze beroepen en vacatures in de zorg gemeen hebben: je bent gericht op andere. Het maakt niet uit of je verzorgende IG bent, verpleegkundige of doktersassistente: je bent een sociaal dier en het verzorgen zit echt in je bloed. 

Niet bang voor actie 

Mensen die werken in de zorg zijn sociaal en zoveel meer dan aardige mensen. Van alleen aardigheid wordt niemand beter. Zorgmedewerkers weten van aanpakken! Ze houden altijd in de gaten hoe het met mensen gaat. Ze willen iemands situatie verbeteren en elke vooruitgang telt. 

Stressbestendig 

Een goede zorgmedewerker is stressbestendig. Doordat het soms rennen en vliegen is tijdens diensten op beroerde tijden, moet je in staat zijn het overzicht te houden. Tenslotte gaat het in sommige gevallen om mensenlevens! Als iemand die je verzorgd een slechte dag heeft, moet je dit als verzorger niet op de kop gaan zitten. 

Tien populairste vacatures in de zorg

  1. Verpleegkundige 
  2. Doktersassistent 
  3. Verzorgende IG
  4. Groepsbegeleider
  5. Kraamverzorgende 
  6. Operatieassistent 
  7. Zorgcoördinator 
  8. Tandartsassistent
  9. Pedagogisch medewerker
  10. Huisarts

Benieuwd wat naar meer informatie over werken in de zorg? Of ben je op zoek naar vacatures in de zorg

Ik zoek werk

Naar vacatures Heftruck in magazijn

Ik zoek personeel

Naar contact Team overleg recruiters